genel bilgiler

Kongre Yeri ve Tarihi
67. Türkiye Milli Pediatri Kongresi 18-22 Ekim 2023 tarihleri arasında Elexus Hotel / Girne, KKTC’de düzenlenecektir.

Kayıt Deski
Kayıt deski 18-22 Ekim 2023 tarihlerinde 08.00 - 20.00 saatleri arasında açık olacaktır.

Yaka Kartı
Tüm katılımcı ve refakatçilerin toplantı merkezine girişte, bilimsel oturumlar esnasında, sergi alanlarında, poster alanlarında ve sosyal programlarda yaka kartlarını takmaları toplantının sağlıklı yürüyebilmesi ve güvenliği açısından gereklidir.

Davet Mektubu
Kaydını tamamlamış olan katılımcılara, kongreye katılımlarını kolaylaştırmak amacıyla, talep ederlerse davet mektubu gönderilecektir. Bu mektup sadece katılımcıların bağlı bulunduğu kurumdan izin alabilmesine yardımcı olmak amacı ile hazırlanmakta olup, katılımcıya hiçbir maddi destek sağlamamaktadır.

Kredilendirme
Toplantı Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından kredilendirilecektir.

Katılım Belgesi
Toplantıya kayıt yaptıran tüm katılımcılara katılım sertifikası toplantının son gününde kayıt deskinden verilecektir.

Sergi Alanı
Toplantı boyunca katılımcı firmalar ürünlerini toplantı merkezinde kendilerine ayrılacak olan alanda sergileyebilecektir. Sergi alanı toplantı boyunca katılımcıların ziyaretine açık olacaktır.

Transfer
Transfer talepleriniz için NETKON firması ile irtibata geçmenizi rica ederiz.

KKTC’ye Girmek İçin Kimlik Belgesi
T.C uyruklular nüfus cüzdanları ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne ziyaret amacı ile giriş yapabilirler. Uçak seyahati dış hatlar terminalinden pasaport veya nüfus cüzdanı ile gerçekleştirilmektedir. Pasaport ile çıkış yapan ziyaretçilerin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne girerken pasaportlarına damga vurulduğundan; daha sonraki tarihlerde yapılacak olan Yunanistan girişlerinde vize problemi yaşanmaktadır Kimlik ile girişte gümrük polisinin vermiş olduğu belge; giriş ve çıkışta gösterme zorunluluğu olduğu için belgenin mutlaka saklanması gerekmektedir.

Önemli Not: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gidecek olan Türk vatandaşları, eski nüfus cüzdanlarıyla Türkiye'den çıkış işlemi yapamayacaktır. Eğer kimlik kartınız eski tip ise yenilemenizi önemle rica ederiz. 0-17 yaş arası çocuklarda da FOTOĞRAFLI çipli kimlik kullanılması zorunlu olmuştur.

İletişim
Türkiye’deki tüm GSM operatörlerinin hatları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kullanılabilecektir. Ancak görüşme yapılabilmesi için telefon hatlarının yurtdışı görüşmelere açık olması gerekmektedir. Bu sebeple yola çıkmadan önce operatörünüz ile görüşüp hattınızla ilgili teyit almanız tavsiye edilir.

Refakat
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne 18 yaşından küçük çocukların ebeveynlerinden biri ile gelmesi durumunda diğer ebeveynin ikamet ettikleri ildeki emniyet müdürlüğünden muvafakat alma zorunluluğu bulunmaktadır.

Havaalanı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne dış hatlar terminalinden giriş - çıkış yapılacaktır.

Teknik
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde elektrik voltajı 240 olup, BS standardı kullanılmaktadır. 3’lü adaptörle 220/240 Volt A/C kullanılmaktadır. Basit bir dönüştürücü adaptör yardımıyla ülkemize kullanılan fişlerin kullanılması mümkündür.

İklim
Kıbrıs'ın iklimi tipik bir Akdeniz iklimidir. Ekim ayında Kıbrıs'ta ortalama hava sıcaklığı gündüz 29 °C, gece 17 °C civarındadır.

GİRNE HAKKINDA
Girne’nin Tarihi


Girne kasabasının tarihi M.Ö. 10. yüzyıla dayanır. Ege bölgesinden gelen küçük toplulukların ilk yerleşim merkezi olan Girne, Kıbrıs’ın eski çağlardaki 10 krallığından birinin merkezi olarak Kıbrıs’a hakim olan çeşitli medeniyetlerin izlerini taşıyan tarihi bir kenttir. Bizanslılar tarafından savunmaya müsait bir şekilde getirilen Girne’nin eski liman bölgesi, kale ve çevresini yeniden inşa eden Lüzinyanlar ve Venedikliler tarafından geliştirilmiştir. Osmanlılar döneminde önemsiz bir liman olarak kalan Girne, İngilizler tarafından bir liman ve sayfiye kasabası olarak yeniden düzenlenmiştir. Tarihi Liman, Girne Kalesi, Batık Gemi Müzesi, St. Hilarion Kalesi, Balabayıs Manastırı ve Folklör Müzesi görülmeye değer tarihi yerlerden bazılarıdır.

Bellapais Manastırı


Mimari olarak Gotik sanatını taşıyan manastıra ilk yerleşenler 1187 yılında Kudüs'ten göç eden Augustinian mezhebi rahiplerdir. Manastırın ilk binası 1198 ve 1205 yılları arasında yapılmıştır. Günümüzdeki yapının büyük bir kısmı ise lüzinyan Kralı III. Hugh tarafından 1267 ve 1284 yılları arasında inşa ettirilmiştir.

Girne Kalesi


Kıbrıs’ın kuzeydoğusunda bulunan ve dikdörtgen plana sahip olan Girne Kalesi, Akdeniz’in mavi sularına açılan limana hakim olmak için birçok uygarlığın, Bizans, Fransız asıllı bir hanedanlık olan Lüzinyanlar ile Venedik, Osmanlı ve İngiliz mimari izlerini taşımaktadır. Kesin inşa tarihi günümüzde belirlenemese de, temel kalıntıları MS 7. yüzyılda Bizanslılar tarafından yapıldığını işaret etmektedir. Kaleye Lüzinyanlar döneminde ilaveler yapılmış, Venedik döneminde son şeklini almıştır. Kalenin büyük bir kısmı MS 1208-1211 yılları arasında Kral John Dibelin tarafından yaptırılmıştır. Luzinyan krallarının barış zamanlarında dinlenme, savaş zamanlarında ise sığınma yeri olmuştur. MS 1373 yılındaki Ceneviz akınlarında büyük zarar gören kale, 1489 yılında Venediklilerin eline geçince savunma planlarına uygun olarak önemli değişikliklere uğradı. 1570 yılında kale direniş göstermeden Osmanlıların eline geçmiş ve yaklaşık üç asır boyunca Osmanlıların elinde kalmıştır. İngiliz Sömürge İdaresi döneminde 1878-1960 Polis Okulu ve hapishane olarak kullanıldı.